java

Kenali VeMMA bersama Team V4U! Kami membawa VeMMA Online Biz Preview kepada ANDA! Hanya ONLINE, di hadapan PC/LAPTOP anda setiap RABU, 8.30malam dan Skype Meeting setiap ISNIN jam 8.30malam ** Hubungi enroller anda untuk maklumat lanjut. Di VeMMA, bisnes adalah MUDAH SAHAJA

Wednesday, 19 March 2014

Leadership Training ll - Best Western Hotel, KL (15&16 March 2014)


SEKITAR LEADERSHIP TRAINING BERSAMA TEAM V4U

BEST WESTERN HOTEL, KUALA LUMPUR
15-16 MARCH 2014

Trainer  : Kenneth Koh bersama EL Hasmi & Basri
Anjuran : VeMMA Malaysia












100% kehadiran termasuk dari Malaysia Timur & Singapura...
Terima kasih kepada semua atas semangat & kesungguhan untuk lebih memberi.
TEAM V4U.....BOLEHHHHHHHH ...... Ooooooooooo YES!

Tahniah daripada atok & nenda di V4U
Together to the TOP

Monday, 10 March 2014

BL Azlina :- Pengalaman Bersama Pelbagai Jenis Biz...Akhirnya VeMMA yang TERBAIK


-seperti dikongsi dalam Team V4U Skype Meeting 25hb Feb 2014-



Bismillahhirahmanirahim…… terima kasih kepada host kita Ratu Frenzy, PL Suzie kerana memberi peluang kepada saya untuk berkongsi sedikit kejayaan pada malam ini…..

Bersyukur kita ke hadrat Illahi atas limpah dan kurnia-Nya, kita dapat berkumpul pada malam ini untuk berkongsi segala kebaikkan…. Di harap ianya bakal membawa manfaat untuk semua.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua di Team V4U yang dikasihi…. Semuanya sihat2 belaka  terutama dengan adanya Vemma yer..Oooooooooooo yess!!! 

LATARBELAKANG BL NORAZLINA JAAMAN
Sebelum saya meneruskan sharing bagaimana saya boleh terjebak dalam dunia Vemma ini , ada baiknya saya perkenalkan diri dahulu.

Saya merupakan salah seorang daripada empayar anak2 "Jaaman's",nama penuh saya Norazlina bt Jaaman (FB Azlina Jaaman), saya merupakan anak ke 8 dari 11 orang adik-beradik.berasal dari Muar, Johor. Saya seorang suriumah tangga sepenuh masa. Kini saya menetap di Subang Jaya bersama suami dan sepasang cahaya mata.... Ok, itu sedikit tentang latarbelakang saya. Bagi yang belum mengenali saya…. 

PENGALAMAN DALAM BIZ SEBELUM VeMMA 
Untuk pergetahuan semua, Vemma bukanlah bisnes online pertama yang pernah saya join. sebelum ini saya sudah join beberapa bisnes online dan pernah menjual beberapa  jenis produk kecantikan dan makanan di dalam facebook.. malah juga pernah menjadi  agen dropship..

Bisnes pertama saya terjebak dan tahu bagaimana cara2 kita nak berniaga di facebook ialah Bisnes produk kesihatan dan slimming – PRODUK "XX".


PERKARA


AKTIVITI SAYA BERSAMA COMP “XX”

MODAL – RM4500
Bisnes ni juga mendapat produk tapi produk tu saya kena menjual  untuk dapatkan balik modal yang telah saya laburkan..
MAINTAIN – RM1200/SEBULAN
Maintainnya sahaja RM1200 sebulan, kalau ikutkan dalam sebulan, saya hanya perlu sihat dgn minum produk (xx) ni RM150 je sebulan..tapi utk dapatkan pulangan berbentuk cheque (kira mcm untung lah) RM200 je..paling2 banyak pernah dapat adalah dalam RM8++ je,...maintain ni wajib buat kalau kita nak dapatkan bonus besar 6 bulan sekali..tapi sayang nye target network saya tak pernah tercapai..

URUS PENGHANTARAN SENDIRI
Dan yang paling2 saya kesian bile terpaksa menyusahkan encik suami pergi ke HQ beli order dan ke pejabat pos untuk proses penghantaran kepada customer.. HQ produk (xx) tu boleh buat penghantaran tapi dia kenakan harga postage yang mahal..so kesian pada  customer kena bayar mahal utk kos postage, maka saya pun telah menyusahkan encik suami..(penat dia,kos minyak dan masa dia) emm...

MANIPULASI HARGA BARANG
Ini hal yang paling saya stress iaitu bila ada permainan harga produk..(sesetengah pengedar yg dah tinggi pangkatnya menjual harga lebih murah dari harga ahli, so apa jadi dengan saya yang saat itu baru nak merangkak2 dalam dunia bisnes..lebih sedih lagi bila ada pulak lambakkan produk di farmasi2, di kiosk2, di toko2 jamu, malah di kedai2 runcit pun ada sedangkan sebelum join company kata  jualan hanya di internet saja..
So sakit hati dengan company yang tak menjaga kebajikan ahli2nye,,maka saya pun down dan surrender...


DATANG OFFER UNTUK BERSAMA VeMMA TAPI TAK PERCAYA… 
Di saat saya down tu datanglah kakak saya BL Shila menawarkan bisnes Vemma suruh saya buat..pasal modal dia laburkan sebab nak bagi produk tu kat mak kami minum..(kira mcm pinjam nama lah tapi saya runkan bisnesnye)..saya pun rasa teruja..

Tapi malang nye saya tak ambil peluang keemasan itu..gara2 saya tak percaya,sebab masa tu dia pun tidak mempromosikan sangat pasal bisnes Vemma kat facebook saya pun tak ambil kisah tentangnya. Bila di tanya rupa2nya, dia hanya suka pada produk saja, nak buat bisnes memang dia tak sempat kerana sibuk dengan kerja dan menjaga mak kami..(buat rawatan hemodialisis seminggu 3kali)


BERALIH KE BIZ “YY”

Tak serik dengan pengalaman bisnes yang tidak berjaya dulu dan tidak ambil peluang kemasan yg di berikan .tiba-tiba saya beralih arah ke bisnes 'Y' yang belum pun setahun jagung bertapak di Malaysia..konon nye nak jadi org yang pertama dalam bisnes 'Y' lah katakan..hehehe..

Tapi yang ni modalnye kecil sedikit..joint dalam RM580 je..bile sign up..produk pun sampai di rumah..nak jadi kan cerita..bisnes ni langsunglah tak berjalan..gara2 bile saya consume produk 'Y' ni tidak berlaku kesan yg betul2 positif seperti yang di warkan2 tentang kehebatannya, Sampai sekarang masih ada lagi produk 'Y' ini di rumah saya dan..terbiar begitu saja..nak bagi orang makan pun takut..sebab diri sendiri pun tiada perubahan. Membazir duit betulkan, menteri kewangan (encik suami) pun memberi ceramah..duit dah banyak habis ni tapi income tak masuk2 lagi dan makin keluar lagi adalah..so mcmmana!!! Dah puas habis kan duit abang..(habis daku kena taruk cow cow)

Ops maaf!!! Panjang pulak saya kongsikan pengalaman sebelum terjebak dengan dunia Vemma..anda semua nak tahu tak bagaimana saya boleh berada di sini..



MULA MENGENALI VeMMA
Ok, pada suatu hari saya pergi ke rumah kakak saya iaitu DL Norlizah, sampai ke rumah dia saya tengok ..mak ai..sibuk nye dia dok berskype dengan orang..sementara menunggu dia, saya pun terlihat dan terbaca ada skrip clossing 5 minit lah,dan mcm2 lah info bisnes yang dia dok print (dalam hati bior beno kakak aku sorang ni baru berhenti kerja tiba2 buat bisnes sedangkan dia bukannya ada pengalaman sangat tentang bisnes2 ni)

Selepas dia settle berSkype2 tu, saya pun tanya..biz apa yg dibuat tu..saya tak pernah tahu pun..last2 dia kata ni lah Skype, bile join Vemma kita closing dengan PE guna Skype je,jimat duit. Saya pun kata ooo..rupa2nye bila Shila dah pinjam nama dia untuk beli produk buat mak kami..DL Norlizah gunakan kesempatan itu untuk berbusiness. DL Norlizah kata tu lah kau Utih offer ko tak nak, sibuk join bisnes 'Y' pulak..aku grab je, adik nak pinjam nama utk beli produk untuk mak, aku bagi jelah pinjam bukan kena keluarkan duit pun...hahaha..toint kena kat muka sendiri (dalam hati ok aku jeles)

Selang seminggu saya datang lagi lepak di rumah DL Norlizah..kali ni datang dengan encik suami dan join sekali melepak. Makin sibuk pulak saya tengok DL Norlizah ni,, jap2 telefon dia berbunyi kejap2 bunyi lagi, klo tak orang call , mesti mesej yang masuk..rupa2nye, semalam dia baru run iklan so hari ni hari follow-up PE tu semua. Saya pun korek lah rahsia bagaimana cara bisnes Vemma di jalankan.. DL Norlizah pun dia cerita dari A to Z....dalam hati dah rasa bestnye..yang paling tertarik ialah kita tak payah susah2 nak cari orang, tak payah nak jual2 barang dan tak payah susah2 nak pos2 barang kepada pelanggan....

Tapi saya hanya mampu teruja jelah, nak joint mana ada duit, almaklumlah suriumah, niat nak mintak kat menteri kewangan (encik suami) tu ada,tapi takut nak suarakan..ialah saya pun tahu berapa sangatlah gaji dia..dulu dia dah modalkan bisnes tapi tak menjadi..so saya simpan jelah niat tu....

Minggu depannya saya datang lagi rumah DL Norlizah..kali ni dia ceritakan yang dia dah dapat frenzy minggu lepas dan minggu satu lagi ni pun dia nak frenzy lagi..saya dan suami pun tumpang gembira..ialah sepanjang saya join macam2 bisnes belum pernah dapat income 2k seminggu..

Nak di jadikan cerita, masa perjalanan balik dari rumah DL Norlizah..tiba2 encik suami kata 'joint lah Kak Uda ,.seronok abang tengok bisnes yang dia buat tu'..(dalam hati ni sebenarnya dah berbunga2 seronok dan rasa nak melompat2 je) bile dapat green light dari encik suami..tapi saya cover line sambil tanya dia dengan mimik muka sedih je.. “boleh ke join kita mana ada RM2052"
Tiba2 encik suami kata 'ada, nanti abang usaha'..fuhh!!!!..malam tu .memang saya tak lena nak tidur .. Asyik ingat Vemma jer..berangan2, senyum sorang2.


AKHIRNYA MENJADI AFFILIATE VeMMA
Esok pagi tu,saya terus call DL Norlizah bagitahu berita gembira itu..
Dan pada minggu tu juga hari Ahad saya follow DL Norlizah ke HQ Vemma dan terus sign up secara online. Selepas sign up saya di ajar dari A to Z, bagaimana bisnes ini di jalankan..sampai saya  berkampung selama seminggu di rumahnya....hehehe.. mana tak..nama je pernah ada pengalaman bisnes online tapi bab email2 dan sistem ni langsung zero, ambik masa jugalah kan nak belajar..hehehe..




MENUAI HASIL DALAM BULAN PERTAMA
Alhamdulillah, genap sebulan saya join Vemma, saya telah mendapat bonus pertama hasil dari seorang PM yang upraged.minggu seterusnya, saya mendapat  frenzy bonus + triple fast start bonus (CEO Vemma offer semasa vft),.seronok giler minggu tu dapat income lebih RM3k, macam tak percaya...dah terlebih pulang modal..lepas tu  tiap2 minggu saya dapat seorang PM yg upraged..alhamdulillah..

Setakat ini sajalah cerita saya bagaimana saya boleh terjebak dengan dunia Vemma.. Alhamdulillah selama  3 bulan saya buat bisnes ni secara santai2, akhirnye dapat juga naik rank Bronze Leader ..maka lepas ni saya perlulah merempit dan berusaha untuk capai ke rank Diamond Leader..dan terus kembangkan network2 saya..anda semua doa2kan saya yer..


Sebelum saya akhiri,sy nak share sikit tip...

Ok…, yang pertama sekali, kena selalu hubungi enroller…. Tiru apa yang enroller buat…. Kalau ada apa2 masalah, terus hubungi mereka. Kalau tak mereka tak tahu apa masalah kita…. Semua jangan risau sebab setiap upline adalah coach yang hebat yang nak semua anak didik mereka berjaya… tunjuk ajar diberi secara percuma, jadi ambil peluang dengan sebaiknya ye….


Yang kedua….tukar gambar profil di FB gambar sendiri yang tercantik atau terhandsome,biar PE yg add di FB kita yakin utk join kita...sekurang2nye  sehari ada share pasal Vemma kat FB, kena like n komen selalu supaya rakan FB kita yang bukan Vemma tu secara tak langsung akan nampak apa yang kita buat. Kalau berminat, mereka  akan hubungi kita… haaaa… masa tu, kita buatlah closing dengan penuh semangat dan yakin….apa susah follo je skrip closing tu.hehehe

Yang ketiga…. Kena follwo up semua PE yang dah mendaftar di  website kita lagi2 selepas kita  beriklan… so… jalankan tanggungjawab buat closing…. . Hantar sms, call dan email tu send setiap hari… ikut ape yang enroller ajar..

Yang keempat… PE adalah nadi kita dalam bisness ni. Tanpa ada PE, kita akan lambat berjaya…so kalau nak ikut highway selalulah buat iklan berbayar…kalau nak ikut jalan lama buat lah secara offline promote kat kawan2 atau saudara mara,  

Yang kelima, , usaha untuk hadir pada setiap kali meeting online Skype dan Webinar atau secara  offline. Untuk mendapat tips2 kejayaan dan semangat dari leader2 yg lain. Ambil aura positif dari mereka . ..follow dan cuba bertindak!!! Sentiasa usaha dan berdoa… InsyaAllah… semuanya di permudahkan….

  
VeMMA MEMANG MUDAH.. 
Bisness apa yang lebih mudah dari Vemma? Yang tak perlu jual barang dari rumah ke rumah? Tak perlu sewa kedai? Tak perlu transport? Tak perlu pekerja? Modal yang kecil tapi dapat untung yang lumayan hanya depan komputer. Kalau bisness yang mudah ni pun anda tak mampu nak buat, macamana nak buat bisness yang besar? Jadi kalau nak berjaya bersama Vemma, kena pandang ke hadapan…

Baiklah, setakat ini sahaja perkongsian saya malam ini ,sebelum tu… saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada enroller saya DL Norlizah, nenda Hasmi dan atok Basri, serta kakak saya BL Shila.terima kasih juga mentor2 lain EL Rasyihah, PL Suzie, DL Zurinah, DL Ina Sali, DL Salfiyanis, PL Mastura yang selalu memberi support positif, memberi tunjuk ajar dan bimbingan tranning setiap hari Ahad di HQ  tanpa mereka semua terumbang ambinglah dunia Vemma saya 

Ampun dan maaf kepada semua andai semasa sharing saya ni ada yg tersinggung dan berkecil hati....yang baik itu datang dari Allah, dan yang tak baik itu datang dari saya sendiri….  Sekian dulu sharing saya....  Terima kasih semua….. Together to the top….. 
Saya serahkan semula meeting ini kepada host kita pada malam ini….sekian,terima kasih


Thursday, 30 January 2014

S.M.A.T 2 : Apabila Keluarga Besar Bertemu..Untuk saling membantu....


SPECIAL MEETING AND TRAINING (S.M.A.T) 2

25hb Jan 2014 (Dewan Latihan VeMMA, Petaling Jaya)
  
Orang2 Kuat Di Belakang & Hadapan Tabir S.M.A.T 2.....
Bravoooo Mentor2 Team V4U










































Tuesday, 7 January 2014

Diamond Leader Ina Sali - Bidan Yang Turut Mengecapi Kejayaan di VeMMA....

..,seperti dikongsi dalam Team V4U Skype Meeting
بسم اللة الرحمن الرحيم 

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA TEAM V4U YANG DIKASIHI...

Jutaan terima kasih kepada hos malam ini, Diamond Leader Sarina Salleh kerana memberi peluang kepada saya untuk berkongsi kejayaan di Skype Meeting pada malam ini…

LATAR BELAKANG SAYA-

Saya perkenalkan diri saya terlebih dulu ya. Nama saya Mazlina Salikin atau lebih dikenali dengan nama ‘Ina Sali’ di FB. Sudah berkahwin dan mempunyai 5 orang cahayamata yang kesemuanya adalah putera-putera kacak belaka… hehehe… Menetap di Kg Jawa Klang, Selangor. Saya ni bolehla dikategorikan seorang yang brutal, keras hati tapi seorang yang penyayang ya... hehehe… saya bukanlah dari golongan yang berpendidikan tinggi, hanya setakat SPM je.... lepas saja SPM terus kawin (jodoh dah sampai). Langsung tak pandai cakap omputih (Bahasa Inggeris). Sebelum saya terjebak dalam bisnes VeMMA, saya adalah seorang bidan bersalin. Ini sajalah Anugerah Allah dan kelebihan yang dianugerahkan kepada saya... Alhamdulillah... (warisan dari arwah ibu) lebih 7 tahun menjadi bidan pun rasanya cukup lelah, kadang-kadang mengurut sampai 5 orang dalam sehari. Penat, letih dan badan saya jadi lemah dan sakit-sakit kerana tenaga saya berkurangan.


WHY UTAMA UNTUK BERSAMA VeMMA-

Anak sulung saya adalah penyebab utama atau ‘WHY’ mengapa saya menjadi pengguna tegar produk VeMMA. Saya mula menjadi ahli biasa VeMMA pada 01 April 2011 (masa tu saya diberitahu oleh Bonda saya iaitu PL Rosmawati Mohamad, beliau sedang menuju ke Rank Diamond) dengan hanya membeli
produk single pack untuk mencuba khasiatnya kepada anak saya yang sedang sakit (selepas mendengar penerangan khasiat VeMMA dari PL Rose dan diyakinkan lagi oleh DL DR Azizah) Saya pun tak ingat bila masa saya mengklik iklan kepunyaan bonda saya PL Rosmawati yg berada di Melaka… tapi PL Rose cakap saya jadi PE beliau pada 19 February 2011… hampir dua bulan barulah beliau menghubungi saya melalui SMS dan menceritakan tentang bisnes dan kebaikan produk VeMMA. Maka, bermulalah pembelajaran baru saya di VeMMA…. Seronok sangat sebab banyak saya belajar ilmu IT di VeMMA ni… dan pembelajaran saya yang pertama ialah bagaimana caranya saya nak buka email saya ni… hahaha… bila saya berjaya buka email... Ya ALLAH, terperanjat saya… Banyaknya email dari bonda Rose dan VemmaBuilder....(hehehe….)

DEKAT DENGAN MENTOR-

Pertama kali jejak kaki di HQ VeMMA (atas desakan PL Rosmawati) Jumaat malam Sabtu untuk bertemu dengan Nenda Rasyihah... training malam tu mula jam 8.30 malam, tapi saya keluar dari rumah jam 6 petang sebab saya tak tahu di mana HQ VeMMA dan saya tak nak terlambat… (on time la katakana….hehehe…) Alhamdulillah…. Dapat sampai HQ tepat pada masanya dan dapat jugak jumpa dengan Nenda Rasyihah.... Penerangan dan penjelasan dari PL Rasyihah pada masa tu langsung tak masuk dalam kepala otak saya.... (tapi masih terangguk-angguk saja macam faham… hahaha….) macam mana saya nak faham... beliau cakap omputih lebih banyak dari Bahasa Malaysia… Hadoiiiii….
Saya ni memang sejak dari dulu rajin dan selalu ikut traning pada setiap minggu… tapi masa tu, saya rasa amat payah betul… susah nak faham… susah sangat-sangat sebab saya memang buta IT… semua benda yang diajar tak dapat masuk kepala saya... apatah lagi semua benda kena buat sendiri… landing page (website), iklan kena buat sendiri… kena kontrol sendiri... dah la semua dalam Bahasa Inggeris, lagi la bernanah otak saya nak faham... (mulalah saya fikir semua ni menyusahkan aje…) saya memang negetif giler masa tu.... semua susah dan tak faham… Semakin hari saya semakin give up dan mulalah nak menyerah kalah.. saya senyap sekejap (tidur yang panjang masa tu… hehehe…) saya hanya membeli produk pada setiap bulan untuk anak saya yang sakit (maintain). Saya langsung tak menghubungi PL Rosmawati dan PL Rasyihah.. tapi saya sentiasa mengintai FB mereka berdua tau... saya ikut semua perkembangan mereka berdua secara senyap-senyap... bila saya nampak bonda Rosmawati dah naik rank Diamond, dan diraikan dengan begitu meriahnya di Genting Highland, saya mula cemburu dan dalam hati saya berdetik lagi… bagus betul minah sorang ni... naik rank dah… mesti duit dia banyak... huh!!! Tak sabar saya… saya mesti boleh berjaya seperti bonda saya… saya mula SMS dan call balik PL Rose dan PL Rasyihah… saya nak joint VeMMA balik boleh tak??? Saya join semula pada 5 Januari 2012 sebagai paid member Diamond Pack (RM6k lebih masa tu....) Fuhhhhh!!! berpeluh lagi dahi... mana nak sediakan RM15k utk kos pembedahan anak yang sakit.... nak bermodal rm6k utk mulakan bisnes VeMMA.... memang tak berani la nak cakap dengan hubby masa tu... mau jadi harimau kang bila dengar... Degil, keras kepala kalau dah nak tu… nak jugak walau dengan apa cara sekali pun... Alhamdulillah, dapat juga upgrade kepada bisnes pakage masa tu iaitu Dimond Pack dengan bantuan bonda Rose dan Nenda Rasyihah... Syukur tak terkata masa tu…

ORANG CARI KITA-

Tak tahu nak mula dari mana nak cari orang, bawak orang… colek orang masa buat MLM dulu tu reti la...
hahaha… bila masuk VeMMA blurrrr terus... saya bercerita dengan kawan-kawan, dengan jiran-jiran, dengan pesakit yang selalu berurut dengan saya, dengan orang sekeliling saya… tapi semua menolak... dengan adik beradik??? Eeeerrrrrmmmmmmm...... lagi lah… langsung tak layan, dengar pun tak nak, perli-perli lagi ada la.... masa tu saya hanya temui kegagalan demi kegagalan… gagal… gagal… gagal… dan gagal lagi... Saya kuatkan semangat saya… selalu berhubung dengan PL Rose dan PL Rasyihah, tak pernah gagal untuk hadir training… hadir coaching… hadir event… kerana keazaman dan keinginan untuk berubah itu memang ada dan sangat kuat… tapi kelemahan saya ni, saya cepat sangat lemau..... longlai.... cepat sangat negetif.... (susahnya orang yang tak berpelajaran macam saya ni nak berjaya…) dalam hati selalu berdetik... boleh ke.... boleh ke....???? Bila lemah saja, saya selalu telefon PL Rose untuk kuatkan semangat saya walaupun dia jauh di Melaka… Beliau selalu memberikan saya kata-kata semangat dan tip-tip beliau untuk saya berjaya… Pun begitu, saya sangat bersyukur… sekurang-kurangnya saya masih ada Nenek yang dekat dengan saya… PL Rasyihah memang seorang mentor yang sangat bertanggungjawab, dah banyak kali kena ‘balon’ saya ni... kena ‘rotan’… kena tarik telinga… sampaikan telinga saya ni pun dah naik tebal dah… tapi tak jugak jadi-jadi... dah macam-macam GB Rasyihah tunjuk ajar, tapi entahlah… macam ada je benda yang menghalang... macam tak sampai dan tak masuk dalam jiwa saya... saya pun tak tahu kenapa… bukan saya tak buat... Hari-hari saya masuk ‘pejabat’ saya… bila buka FB, saya akan buka sekali email, VemmaBuilder dan vemma.com... setiap hari saya tengok vemma.com... seronok tengok point dah banyak... (walau masih belum jadi duit lagi tu… hahaha… ) 36k point yang ada di sebelah power leg saya.... ngeeeeeeeee..... banyaknyaaa...

DIJENTIK SEMANGAT BARU-

Tapi bila suatu hari saya bukak vemma.com saya tengok semua point saya dah hilang (kosong) saya jadi gelabah... mana pergi semua point saya tu, saya terus call HQ, saya dah lewat sebulan.... bukan saya tak nak maintain sebelum tu.. tapi saya memang dalam kesempitan sangat... masa tu Allah sajalah yang tahu… hanya RM342 pun saya tak ada duit.... menangis saya petang tu... saya mula buat status merapu-rapu kat FB, seorang pun tak dapat nak tangkap maksud saya, yang saya dalam kesulitan/kesempitan… tiba-tiba saya teringat duit raya anak bungsu saya yang saya tak sempat saya simpan dalam bank, ada dalam RM250.00, saya kena cari lagi RM92.00 utk mencukupi maintain bulanan saya...
Masa tu saya buat muka tebal, muka kesian… merayu pada suami, mohon simpati untuk tambah RM100 (HUTANG DULU…) Suami mana yang tak sayangkan isteri kannnnn.. marah-marah pun, tetap bagi pinjaman untuk saya.... mesti dalam hati dia pun, dia nak tengok saya Berjaya kan??? Saya peluk suami saya sebagai tanda terima kasih (nangis lagi…)

Petang itu juga, saya terus pergi ke HQ VeMMA untuk buat bayaran (maintain). Sebenarnya boleh je kalau saya nak bank in duit tu ke HQ. Tapi macam takde kepuasan pulak… jadi, saya kuatkan juga semangat saya untuk tempuh ‘jem’… dalam hati memang nekad… tak kira lah, ‘jem’ pun saya sanggup redah… Selesai saja buat pembayaran, saya pun angkat kaki untuk pulang ke rumah... Peristiwa ini betul-betul membuatkan saya benar-benar mahu berubah, saya mesti berubah dan lebih focus kepada bisnes VeMMA saya ini… Saya mesti BERJAYA!!! Saya tidak ada pilihan lain… Saya TERPAKSA BERJAYA!!! Mesti… walau macam mana dan bagaimana cara sekali punnnn.... Saya bertekad mahu bersungguh-sungguh di VeMMA… Langkah-langkah yang GB sudah tetapkan, saya ikut… saya sentiasa berhubung dengan beliau… saya kaji balik, apa langkah yang sudah saya buat… apa langkah yang saya mesti pertingkatkan… saya tak mahu salah langkah lagi… setiap tunjuk ajar GB saya ambil serius… saya ‘fokus’ betul-betul… Sentiasa berhubung dengan beliau adalah kewajiban... Setiap kemusykilan, saya cepat-cepat hubungi GB untuk dapatkan kepastian… Saya call PL Rose untuk suntikan semangat… tindakan drastik saya akhirnya menjadi dan berhasil... Alhamdulillah... saya berjaya juga akhirnya…

VFT pada 9 November 2013 THINK BIG DREAM BIG!!! membuka lembaran dan semangat baru buat saya bila CEO MR KENNETH KOH memberi kejutan untuk FTB (Fast Start Bonus) 3 kali ganda (triple)
… Wow!!! Ketika itu, hati saya melonjak-lonjak kegirangan dan semangat saya membuak-buak… dan di situ lah kejayaan saya bermula.... Saya sentiasa minta nasihat dan ikut semua tunjuk ajar dari GB... saya sudah nampak... semakin terang jalan yang saya lalui.... Alhamdulillah… Pada minggu 46, 47 dan 48, saya berjaya dengan ‘triple’ dan ‘frenzy bonus’... saya memang akur dan menjadi murid yang sangat mendengar kata.. ikut saja apa yang GB suruh buat, saya buat.... Akhirnya dalam masa 3 minggu bertutut-turut saya naik rank... Rank Silver Laeder, Rank Gold Leader dan akhirnya tekad saya untuk menjadi Diamond Leader di bulan November 2013 dimakbulkanNya... ALHAMDULILLAH... syukur ke hadrat-Mu ya ALLAH… 

NIKMAT KESABARAN-

Kalau lah saya tidak sabar dan terus tarik ‘hand-brek’ ketika saya dalam kesulitan... Eeerrrmmmmmmm..... saya masih lagi orang yang jauh dari kejayaan sampai bila-bila… Nauzubillah… Tapi Allah kuatkan semangat saya… Allah salurkan kekuatan kepada saya dan saya betul-betul NEKAD MAHU BERJAYA DAN MEMAKSA DIRI SAYA UNTUK BERJAYA!!! Bak kata orang, bukan senang nak senang kan??? Pengalaman 2 tahun saya bersama perniagaan di VeMMA, saya masih berdiri teguh bersama VeMMA dan Team V4U walau diawalnya kadang kala pelbagai DUGAAN…CABARAN… UJIAN… yang datang menerjah... Itu adalah biasa pada saya… semangat yang berkobar-kobar dapat mengembalikan keyakinan ditambah nasihat-nasihat dan pengalaman-pengalaman mentor-mentor yang sudah berjaya… Jutaan terima kasih untuk semua… Untuk berjaya bersama Team V4U adalah mudah kerana dikelilingi oleh semua sahabat-sahabat V4U yang sentiasa positif dan sentiasa ‘support’ antara satu sama lain. Saya sentiasa berhubung dengan mentor dan sahabat yang tepat untuk meluahkan perasaan ‘down’ saya, kerana itu jugalah saya cepat kembali bersemangat. Event-event yang saya hadiri juga banyak mempengaruhi aura positif dalam hidup saya… sekurang-kurangnya saya tahu apa yang saya sedang perjuangkan dalam perniagaan VeMMA ini… Saya ada ‘WHY’ yang saya besar untuk diri saya dan keluarga saya, kerana itu saya tanamkan erti KESABARAN untuk saya berjaya... Walaupun lambat, tak mengapalah… asalkan KEJAYAAN menjadi milik saya. Sekiranya saya lemah disaat saya diuji dengan KESEMPITAN dulunya, pasti saya tak akan dapat mendaki tangga Diamond sekarang.... 

YAKIN.....!!! Allah nak uji adakah kita memang layak untuk meraih KEJAYAAN dengan pelbagai rasa kesusahan dan kegagalan sebelumnya… Saya percaya dan yakin sangat-sangat... Subhanaallah... Sesungguhnya rahsia ALLAH pada setiap hambanya tak siapa yang tahu.... Allahu Akhbar….



# Saya pegang dan sentiasa ingat kata-kata Jutawan Pertama VeMMA, Star Presidential Norsalehin Ismail sampai sekarang...#
Bersama Jutawan2 VeMMA
“SEGULUNG SIJIL/IJAZAH TIDAK MEMBERI APA-APA ERTI, JIKA BILA KITA SELUK SAKU "KOSONG" BELAKA..!!! TAPI... TIADA SEGULUNG SIJIL/KEPANDAIAN BILA SELUK SAKU "BERTINGKEK-BERTINGKEK DUIT DI DALAMNYA... SIAPA YG LEBIH BIJAK/PANDAI SEBENARNYA????”

JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA NAHKODA V4U, EXECUTIVE MOYANG HASMI DAN ATOK BASRI YANG TELAH MENYEDIAKAN RUMAH V4U UNTUK KAMI... KEPADA NENDA SAYA, STAR PLATINUM RASYIHAH YANG BEGITU BANYAK BERSABAR MENDIDIK SAYA HINGGA BERJAYA....BUAT BONDA KU PLATINUM ROSMAWATI TERIMA KASIH KERANA KETEMUKAN DAN MEMPERKENALKAN SETERUSNYA MEMBIMBING SAYA UNTUK TERUS JATUH CINTA KEPADA PERNIAGAAN VEMMA... BUAT LEADER2 DI V4U TERIMA KASIH ATAS SUPPORT YANG SANGAT BERERTI BUAT SAYA… SAYA SANGAT MENGHARGAINYA… KEPADA NETWORK SAYA JADIKAN CERITA SAYA SEBAGAI TELADAN.... JALAN YANG LUAS SUDAH TERBENTANG DI DEPAN KITA, JANGAN BERTANGGUH LAGI..... JANGAN MENGELAMUN LAGI… JANGAN BUANG MASA LAGI… SEMUA KEMUDAHAN SUDAH ADA DAN TERSEDIA UNTUK KITA... IKUT DAN BUAT SAJA.... KEPADA PEMBACA, TIADA SEKELUMIT DALAM HATI SAYA UNTUK MENUNJUK-NUNJUK ATAU MEMBANGGA DIRI, TAPI INILAH HAKIKAT SEBUAH KEHIDUPAN....

AMPUN DAN MAAF KEPADA SEMUA, ANDAI SHARING SAYA INI ADA YANG TERSINGGUNG DAN BERKECIL HATI.... JUTAAN KEMAAFAN DARI SAYA… YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH DAN SEGALA KELEMAHAN DAN KEKURANGAN ITU ADALAH DARI SAYA DAN IN SHAA ALLAH, AKAN SAYA PERBAIKI DARI MASA KE SEMASA… AMINNN… 


SEKIAN SHARING DARI SAYA, TERIMA KASIH....